Materialen

PMMA

Acrylaat is een zeer transparant beglazingsmateriaal, vooral de gegoten kwaliteit geeft een optisch goed resultaat. Acrylaat is in diverse kleuren en diktes leverbaar. Het materiaal is erg goed te verlijmen en te polijsten en bij verhitting is het materiaal goed te vervormen. Van nature is het materiaal UV-bestendig, bovendien is er een speciale zonnebankkwaliteit die UV-licht doorlaat.

Het materiaal is weersbestendig en heeft een lage Soortelijke Massa (1.18). Gebruikelijke toepassingen zijn: beschermkappen, displays, vitrines, wind-/geluidsschermen en siervoorwerpen. Merknamen zijn o.a. Plexiglas, Perspex, Altuglas.

PS

Polystyreen is een goed te verlijmen kunststof, leverbaar in velerlei kleuren, al dan niet met glans. De kunststof is mechanisch niet bijzonder sterk en ook niet slijtvast. Er wordt voor gekozen vanwege het fraaie uiterlijk en het gemak waarmee het materiaal is te verwerken. Veelal wordt het gebruikt voor displays, maquettes, decoratie, verpakking en winkelinrichting.

PVC

Hard PVC beschikt als extra voordeel boven andere materialen naast zijn lasbaarheid ook over zeer goede lijmeigenschappen, wat het tot een ideale constructiekunststof maakt. Het materiaal beschikt over een behoorlijke chemische resistentie, maar een belangrijk nadeel is het beperkte temperatuurgebied waarbinnen PVC toepasbaar is(-10/+70C). Gebruikelijke toepassingen zijn o.a. leidingsystemen, beschermkappen, zuurkasten, ontwikkelbaden, ventilatiekokers, stortkokers en schakelpanelen.

Helder PVC is een redelijk beglazingsmateriaal waarbij enige vertekening kan optreden. Helder PVC is van nature niet UV-bestendig, dus niet geschikt voor buitentoepassingen. Het is als alle PVC typen goed te verlijmen en lasbaar en daardoor geschikt voor vreemde constructies die in veel andere materialen niet mogelijk zijn.

PC

Poycarbonaat is een speciale kwaliteit plaat die glashelder te produceren is. Speciaal gebruikt voor optische, niet breekbare toepassingen. Meestal wordt het materiaal gekozen vanwege zijn opmerkelijke slagvastheid. Toepassingen o.a. auto- en vliegsport en beschermkappen. Bekend onder de merknamen Lexan en Makrolon.

HMPE

HMPE is een hoogmoleculair polyetheen, verkrijgbaar in de varianten met een molecuulgewicht boven de 500.000 en 1.000.000. Een bijzonder slijtvast materiaal indien er wordt gekeken naar licht belaste glijdende toepassingen. Het wordt veel toegepast als slijtstrip en geleidingen voor transportbanden en als kettinggeleidingsprofiel. Vooral bekend als snijplaten (vis/vlees) in de voedingsindustrie.

PETG

PETG is verkrijgbaar als transparante of eenzijdig anti-reflex plaat (Axpet). Een veelal concurrerende prijsstelling wordt gecombineerd met de vele gunstige eigenschappen. Het is een alternatief voor (slagvast)acrylaat, PVC en polycarbonaat. Wordt o.a. toegepast voor displays, mappen, afschermingen en verpakking van levensmiddelen.

Mica

Mica is een delfstof van miljoenen jaren oud. Het wordt gevonden in blokken en hieruit worden plaatjes geschild. Vanwege de helderheid en de zeer hoge temperatuurbelastbaarheid wordt dit materiaal vooral gebruikt in ovens (kijkglazen) en vroeger in kachels. Ook als geleideplaatjes vindt het nog steeds in de elektrotechniek zijn toepassing.

Magneetplaat

Magneetplaat is een magnetisch wit folie met een dikte van 0,9 milimeter en een rolbreedte 1000 milimeter. Goed te snijden en te stanzen materiaal. Toepassingen zijn o.a. (verwijderbare)autoreclame en aanduidingen, bijvoorbeeld magazijnstellingen.

Geschuimd PVCPE

Geschuimd PVC is een speciale kwaliteit PVC met een laag soortelijk gewicht en toch een hoge stijfheid. Het wordt veel toegepast voor verplaatsbare wanden, bijvoorbeeld in de standbouw en voor reclameborden. Bekende merknamen zijn o.a. Forex en Vikupor.

Volkern plaat

Dit materiaal bestaat uit platen, opgebouwd uit lagen kraftpapier. Deze lagen zijn geimpregneerd met thermohardende harsen. Deze platen hebben een hoge stabiliteit, stootvastheid en hittebestendigheid. Het materiaal wordt veelal toegepast in de reclameindustrie, interieur- en woningbouw. Vooral bekend onder de merknamen: Trespa, Resoplan en Print.

Openingstijden

ma: 9:00 – 15:00

di: 9:00 – 15:00

wo: 9:00 – 15:00

do: 9:00 – 15:00

vr: 9:00 – 12:30

za: gesloten

zon- en feestdagen: gesloten

Neem contact op

Teteringsedijk 58A
4817 MH Breda
T: (076) 5216149
E: info@cellumica.nl